Biografie

View More: http://zwartfotografie.pass.us/enka-ede

Belinda Vermeer (sopraan)

Zangeres Belinda Vermeer (1990) werd geboren in Haarlem. Zij heeft een bruikbare stemomvang van 5 octaven en is gespecialiseerd in zowel Klassieke als Lichte muziek.

Ze zingt beroemde werken uit Opera, Musical, Film en Operette, klassiekers als “Time to Say Goodbye” en “You raise me up” uit het Cross-Over genre, Jazz songs die we kennen van onder andere Frank Sinatra en Nat King Cole en tevens pareltjes uit het oeuvre van de Nederlandstalige muziek. Denk hierbij aan het ontroerende “Mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij en “Ik hoor bij jou” van Marco Borsato.

Ook behoren liederen zoals diverse uitvoeringen van het “Ave Maria” en duetten als “Pie Jesu” van Andrew Lloyd Webber tot haar repertoire.

In 2012 studeerde Belinda af aan de Dutch Academy of Performing Arts, waar zij werd opgeleid tot “all round zangeres” in een grote diversiteit aan stijlen muziek. Van Klassiek tot Pop en van Musical tot Jazz. Belinda heeft een voorliefde voor klassieke muziek en wordt bij de ontwikkeling van haar stem en repertoire keuze bijgestaan door zangcoaches Amand Hekkers en Nienke Oostenrijk.

Zingen is haar lust en haar leven. Ze doet dit dan ook letterlijk zolang ze leeft. Tot ieders verbazing neuriede ze als baby al melodietjes na en als peuter stond ze voor in de rij bij het Haarlemse kinderkoor. Op 9 jarige leeftijd startte zij met een musicalopleiding en op haar 10de kreeg zij de hoofdrol in de musical “Olivia”.
In het seizoen van 2003/2004 speelde Belinda in de musical “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer” in een productie van Albert Verlinde. Voor deze productie gaf zij haar medewerking aan de studio-opname voor de cd die hiertoe werd uitgebracht.
Sinds 2005 treedt zij als soliste op bij kerstconcerten, Moederdag concerten, huwelijksplechtigheden, uitvaarten en dinershows.

In 2006 werkte Belinda mee aan het benefietgala voor de Stichting Vila Bon Dia. Naar aanleiding hiervan werd zij door couturier Paul Schulten uitgenodigd om als soliste acte de prescense te geven tijdens een van zijn Haute Couture Shows. Andere benefit gala’s volgden, waaronder dat van de Regenboogboom Stichting en het Quality of Life Gala in Hotels van Oranje in Noordwijk. In 2007/2008 nam zij samen met de muziekformatie To Be een Kerst-cd op.
In 2009 werkte zij mee aan een productie van het Engelse gezelschap Lost and Found Orchestra in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ook trad zij dat jaar op tijdens een muzikaal programma ter eren van de verjaardag van Prof. Pieter van Vollenhoven in het Beatrix Theater in Utrecht.

Vervolgens werkte ze mee aan het Musical Awards Gala in Studio 22 te Hilversum en het Kerstconcert “Winter Classics” van Ernst Daniel Smid in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Andere hoogtepunten dat jaar waren de HMH Classic Concerts van Classic FM o.l.v. Ivo van Leeuwen en de Kerstconcerten met muziekformatie To Be.
In 2010 trad Belinda onder meer op in opdracht van Holland Casino, The World Fashion Centre te Amsterdam en Veilinghuis Cristies.
Ook gaf zij haar medewerking aan diverse Benefit gala’s waaronder “Den Haag helpt Kenia” en het Pink Ribbon Gala.
Hoogtepunten waren dat jaar  het “Ca Ira” Opera Concert Rotterdam in aanwezigheid van (voormalig) Hare Majesteit de koningin Beatrix, het Voetballer van het Jaar Gala, De Uitmarkt, De Award show te Houten en de uitreiking van de Marketing Promotieprijs in de Koninklijke Schouwburg Den Haag.
Zij zong als backing vocal bij o.a. Glennis Grace, Ernst Daniel Smid en René van Kooten.
In 2011 besloot Belinda onder de naam La Familia samen te gaan werken met mezzo sopraan Carla van der Veldt en bariton Paul van der Veldt.
In het kader van het TV programma Holland’s Got Talent vond op 29 juli het succesvolle TV debuut van La Familia plaats vanuit de schouwburg van Barneveld. De ontvangst door het Nederlandse Publiek was overweldigend en resulteerde in een gouden album, de populariteitsprijs 2012, talrijke concerten en optredens in binnen- en buitenland, 3 succesvolle theater concert tournees, TV en Radio optredens, een TV special en een DVD.
Naast haar activiteiten met La Familia werkte Belinda in 2012 als soliste mee aan de tweede Theater Tournee van LA The Voices, “ Because We Believe” onder aanvoering van zanger/songwriter Gordon. Ook verleende zij haar medewerking aan het 2de album van deze zangersformatie. Ze is te horen in het lied “Luchtkasteel”. Dit stuk is o.a. ingezonden voor deelname aan het Nationale Songfestival in 2012. Van dit lied is een clip gemaakt, die terug te vinden is op Youtube .
In 2013 maakte Omroep MAX een TV Special van La Familia. Deze werd 4 keer uitgezonden op NPO 2.
Voor de doelgroep van deze omroep heeft La Familia reeds talrijke concerten gegeven.

Belinda maakt grote furore met La Familia. Zij treden nationaal en internationaal op (waaronder het Verre Oosten, het Midden Oosten, West en Oost Europa).